marți, 10 mai 2011

Ritual de albire al unghiilor


M-am decis sa va arat cum imi albesc eu unghiile pentru ca de cativa ani imi fac manichiura aproape zilnic (da, zilnic) si chit ca stau in casa tot am oja pe unghii ramasa din ziua precedenta. Nu folosesc un strat de baza (top coat) asa ca unghiile mele se ingalbenesc si din cand in cand au nevoie de putina atentie. Le-am lasat o perioada fara albire special pentru a face acest mic tutorial, daca ii pot spune asa..


1.Se incepe cu unghiile curate, sterse cu acetona, taiate, pilite, cu cuticulele aranjate pt cine practica.. (eu doar le-am curatat in poza de fata)

2. Lucruri de care aveti nevoie:
- o canuta/ farfurioara/castronel
- o periuta de dinti (recomand una cu perii mai duri)
- putina zeama de lamaie fie de la o lamaie, fie din acela imbuteliat din comert (recomand lamaia naturala)
- pasta de dinti (de preferat din acea cu efect de albire)

3. Puneti putina pasta de dinti in recipient:

4. Adaugati putina zeama de lamaie si amestecati pana se omogenizeaza:

5. Aplicati pe rand pe unghii si frecati cu periuta de dinti timp de 1-2 minute pt fiecare unghie:

Stim cu totii ca lamaia are efect de albire asupra unghiilor si totodata de hidratare ale acestora si ale cuticulelor. Si pasta de dinti la randul ei protejeaza unghiile, le albeste si le ofera stralucire. Nu dauneaza unghiilor, acestea fiind in cele din urma os, ca si dintii :)

6. Dupa ce ati terminat, spalati-va pe maini pentru a indeparta pasta:

 Atentie! Nu va asteptati la rezultate spectaculoase imediate! Pentru rezultate bune repetati procedeul de cateva ori pe saptamana, ori la sfarsitul acestuia folositi un buffer pt unghii pentru a-i marii eficacitatea (cum am facut eu in cazul de fata)

7. Et voila!
(luciul de pe unghii este de la pasta de dinti, nu am folosit lac si nici partea bufferului care da luciu, doar partea mai dura a acestuia)


Sper sa va fie de folos micul meu "ritual"! :)

5 comentarii:

  1. wowwww! am pus semn de carte la pagina asta, foarte tare recomandarea! e mai mult decat evidenta diferenta inainte-dupa, cu siguranta voi incerca!!!bravo, darriuca!
    Multumesc!
    pupicei! :)
    (ilda 76)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) ma bucur ilda.. vad ca a placut postarea asta.. da, chiar este eficienta metoda, in special daca ai si un buffer la indemana :)) te astept cu impresii dupa ce incerci

    RăspundețiȘtergere
  3. Darrie iti multumesc pentru postare.Imi este de foarte mare folos;deseara si eu o sa incerc.(semnez cu numele meu adevarat dar sunt sorana2 de pe Elle)

    RăspundețiȘtergere
  4. @mariana: m-am prins eu cine esti dumneata ;) cu placere, sper sa te ajute! :D sa imi spui cum merge? apropo..te-ai intors acasa?

    RăspundețiȘtergere